Startpagina Actueel

Boerenbond ‘verrast’ door flitscontroles in de tuinbouwsector

Tot eind september zal de sociale inspectie flitscontroles in de tuinbouwsector uitvoeren, specifiek gericht op de naleving van de coronamaatregelen. “Deze melding verrast ons”, zegt Sonja De Becker, voorzitter Boerenbond, in het ledenblad Boer&Tuinder.

Leestijd : 1 min

Als er nu één sector is die alles gedaan heeft om ervoor te zorgen dat het werk in de bedrijven veilig kan gebeuren en zelf het voortouw heeft genomen in het afspreken en nemen van extra maatregelen is het wel de tuinbouw”, stelt Sonja De Becker in haar opiniestuk in Boer&Tuinder.

“Wij zijn niet tegen controles, de afgesproken regels moeten nageleefd worden. Dat is in het belang van iedereen – en dat mag gecontroleerd worden – maar het moment komt nu wel heel ongelegen, in de drukste periode van het jaar, in volle seizoen en net nu bij de start van de fruitpluk. Onze bedrijven kunnen het zich nu niet permitteren om uren aan een stuk stil te liggen door een controle.”

“We hebben er daarom voor gepleit om ervoor te zorgen dat deze controles de werkzaamheden zo min mogelijk zouden verstoren en ook dat er vooral sensibiliserend zou worden opgetreden. Dat werd toegezegd. Flagrante inbreuken zullen echter wel tot een pv leiden. Wees dus voorbereid en zorg ervoor dat alvast de nodige documenten klaarliggen”, aldus Sonja De Becker in Boer&Tuinder.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken