Startpagina Pluimvee

ILVO investeert in 2 nieuwe mobiele kippenstallen

ILVO investeerde onlangs in 2 nieuwe mobiele kippenstallen ter vervanging van de meer dan 10 jaar oude exemplaren. De nieuwe stallen werden ontworpen door ILVO-personeel om zo goed mogelijk onderzoek te kunnen uitvoeren.

Leestijd : 1 min

In elke stal zijn momenteel 102 biologische leghennen gehuisvest die vrije toegang hebben tot een uitloop met hazelaars en een uitloop met korte-omloophout.

De lopende proeven handelen in het kader van de projecten PPILOW en Chickenstress. Daarin wordt getracht om inzicht te krijgen in wat kippen ervan weerhoudt om de uitloop meer en homogener te gebruiken, en hoe het uitloopgebruik relateert met hun welzijn. Het uitloopgedrag van de kippen wordt gemonitord aan de hand van een ultra-wide-band (UWB) tracking systeem. De proeven met leghennen lopen tot en met 2022 en voor 2023 staat er reeds een proef met vleeskippen ingepland. In de uitloop zijn er verschillende zones afgezet waar de kippen geen toegang tot hebben om ook het effect van de kippen op de bodem en op de plantaardige productie op lange termijn te kunnen opvolgen. ILVO

Lees ook in Pluimvee

Vogelgriep bij fazantenkweker

Pluimvee Bij een fazantenpopulatie in Zinnik (provincie Henegouwen) is op 18 november vogelgriep uitgebroken. Binnen een straal van 3 km wordt gedurende 4 weken de verspreiding van het virus gemonitord.
Meer artikelen bekijken