Hygiëne Risico Evaluatie moet tomatenvirussen counteren

Met de Hygiëne Risico Evaluatie kan men mechanisch overdraagbare tomatenvirussen het hoofd bieden.
Met de Hygiëne Risico Evaluatie kan men mechanisch overdraagbare tomatenvirussen het hoofd bieden. - Foto: DCM

De Hygiëne Risico Evaluatie laat toe bedrijfsspecifieke hygiëne-pijnpunten te benoemen, inclusief het testen van oppervlakten of deze vrij zijn van plantenvirussen. Hygiëne, zowel tijdens de teelt als de teeltwissel, is op dit moment meer dan ooit dé sleutel tot succes.

Tomatentelers houden hun hart vast voor het nieuwe Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV). Voor dit mechanisch overdraagbaar virus is momenteel geen preventief noch curatief middel op de markt. Telers worden daarom sterk...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Lees elke maand gratis 3 artikelen
Ik registreer mij

Ik ben abonnee op Landbouwleven


Ik ben al geregistreerd
Log in

Ik registreer mij
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent