Startpagina Mechanisatie

Opleiding ‘technieker landbouwmechanisatie’ bij PCLT Roeselare

PCLT richt sinds 3 jaar de opleiding technieker landbouwmechanisatie in. Het is een praktische opleiding voor wie werkt of in de toekomst wenst te werken in de landbouwmechanisatie. Intussen volgden ook landbouwers en zelfs een verkoper de opleiding. PCLT vroeg de mening van cursisten Kristof Martens, een landbouwer, en Renaat Rommelaere van Rommelaere Agri. Hun visie wordt hieronder weergegeven.

In de praktijkgerichte opleiding word je klaargestoomd om aan de slag te kunnen als technieker aan landbouwmachines. Eén dag per week (op zaterdag en enkele weekdagen in de kerstvakantie) volg je (praktijk)les en leer je stapsgewijs de basisvaardigheden zoals onderhoud van machines, elektriciteit, lassen... Tijdens een volgende fase leren de studenten hoe een hedendaagse motor en versnellingsbak werken, hoe je die moet (de)monteren en eventueel herstellen.

Landbouwmachines zijn vandaag...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken