Startpagina Actueel

De SmaakBoerderij van Rik Calus en Tine: ‘Velen denken traditioneel, maar het kan anders’

“Volle aandacht voor de bodem, ook voor teelten die verticaal worden opgebouwd en die elkaar niet in de weg staan, maar elkaar versterken.” Dat is de realiteit waarin Rik Calus en Tine Van Hecke met beide voeten willen staan. “We beseffen dat we in een luxepositie zitten, maar willen bewijzen dat het anders kan.” Een ‘bos met beesten’ is hun ideale wereld, hun SmaakBoerderij de eerste stap in die richting. Het is bovenal een ambitieus levenswerk, dat heel wat tijd en inzet vergt.

Eén ding is zeker: als de resultaten die worden geboekt recht evenredig zijn met de bevlogen manier waarop Rik en Tine hun betoog houden, dan is de niet zo vanzelfsprekende uitdaging nu al geslaagd.

Hun job mag dan al hoofdzakelijk uit advies- en dienstverlening bestaan, het gezamenlijk project in de herstellende landbouw krijgt elke dag een praktijkgerichte toets mee.

Na één jaar zijn de geboekte resultaten en bevestigde indrukken al mooi, toch meer dan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken