Vermeerderaar Tijs Boelens:“Ik wil de Pajotse boeren meer perspectief geven!”

Het feit dat Brouwerij 3 Fonteinen voor biologisch kiest, juicht hij toe.
Het feit dat Brouwerij 3 Fonteinen voor biologisch kiest, juicht hij toe. - Foto: MV

Op de ‘Groentelaar’ in Pepingen zijn op een areaal van 4,5 hectare bijna alle groenten te vinden, maar speciale aandacht gaat toch naar de oude graanrassen. Biologisch teler Tijs Boelens vermeerdert voor het granennetwerk oude granen binnen zijn eigen bedrijf.

“Ik krijg zo’n 5 gram zaad en probeer naar 100 kg tarwe te vermeerderen op een paar jaar tijd. Hiermee kan je op grotere schaal gaan uitzaaien voor echte opbrengst”, vertelt hij. “Omdat je nog niet weet wat de graansoort zal doen, is het...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Lees elke maand gratis 3 artikelen
Ik registreer mij

Ik ben abonnee op Landbouwleven


Ik ben al geregistreerd
Log in

Ik registreer mij
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent