Startpagina Actueel

Sierteeltbestedingen lijden onder de coronacrisis

De neergaande tendens in de sierteeltmarkt leek gestopt maar toen kwam de coronacrisis. Tijdens het eerste semester 2020 werden er meer stuks verkocht in Vlaanderen maar aan een lagere prijs waardoor de sierteeltbestedingen daalden.

Leestijd : 1 min

De aankopen van sierteeltproducten zijn sterk leeftijds- en levenscyclus gebonden. Ze stijgen met de leeftijd. Binnen de totale sierteeltcategorie zijn de snijbloemen de belangrijkste categorie. De bloemstukken deden het de voorbije periode minder goed.

De bloemenwinkel blijft marktleider maar verloor terrein aan de supermarkt. De onlineverkoop boomde maar kon het verlies in de sierteeltmarkt niet goedmaken.

Het aantal kopende huishoudens van bloemen en planten in Vlaanderen stijgt. Het aantal Belgische gezinnen dat de laatste twaalf maanden beroep deed op een tuinaannemer, daalde lichtjes maar het gemiddelde factuurbedrag steeg. Dit blijkt uit gegevens die GfK Belgium verzamelde via de consumerscanmethode bij 6 000 Belgische gezinnen in opdracht van VLAM over de periode juli 2019 – juni 2020.

Voor een volledig overzicht en meer details kan u hier terecht.

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken