Startpagina Aardappelen

World Potato Congress uitgesteld tot 2022

Het World Potato Congress en het hieraan voorafgaande congres van Europatat in Ierland worden uitgesteld tot 2022. De congressen zouden oorspronkelijk volgend jaar van 31 mei tot 3 juni plaatsvinden in Dublin. Zoals bij de vele andere landbouwevenementen die al uitgesteld dan wel afgesteld zijn, is de corona-pandemie de oorzaak.

Leestijd : 1 min

De World Potato Congress is een evenement voor de wereldwijde aardappelwereld. De eerste editie vond in 1993 plaats in Canada. Ierland was deze keer aan de beurt. Het land heeft een rijke en deels trieste geschiedenis met aardappelen. Een uitbraak van phytophthora leidde tussen 1845 en 1849 tot hongersnood en massa-emigratie. Vandaag worden in Ierland aardappelen geteeld op ruim 9.000 hectare. Het Europatat-congres wordt georganiseerd door de Europese belangenorganisatie van de aardappelteelt.

De organisatie zegt met grote spijt de evenementen uit te stellen. Tijdens het voorbereiden van de congressen in 2021 bleek volgens de organisatie dat er een fenomenale belangstelling is voor het bijwonen van de beide evenementen in Ierland. Maar, het gaat dan wel om evenementen waar je veel mensen in persoon kunt zien, op een wat spontane wijze. Helaas is dat volgend jaar in mei en juni waarschijnlijk nog niet op een veilige manier mogelijk. De organisatie zegt dat het erop lijkt dat de evenementspartners, sponsoren en sprekers aan boord zullen blijven voor 2022.

Onder de sprekers zijn professor David Zaruk van het Odisee college in Brussel, bestuursvoorzitter Louise Fresco van Wageningen Universiteit en CEO Franz Bernd Kruthaup van machinefabrikant Grimme.

Voor meer informatie: www.wpc2022ireland.com

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken