Yoom: beste product van het jaar in de categorie Groenten & Fruit

Dankzij haar paars-zwarte kleur, bevat Yoom nog een hogere concentratie antioxidanten dan andere tomaten.
Dankzij haar paars-zwarte kleur, bevat Yoom nog een hogere concentratie antioxidanten dan andere tomaten. - Foto: Den Berk Délice

De binnenkant van Yoom is dieprood. Het lijkt net een passievrucht. Niet alleen is het uiterlijk zo speciaal, maar hij heeft ook een unieke umami-smaak. Voor zijn uitzonderlijke smaak, kreeg Yoom de Superior Taste Award van het International Taste Institute.

Dankzij haar paars-zwarte kleur, bevat Yoom nog een hogere concentratie antioxidanten dan andere tomaten. Antioxidanten hebben een belangrijke rol in een gezond voedingspatroon. Ze helpen ons bijvoorbeeld te beschermen tegen chronische ziekten (zoals hart-en vaatziekten, diabetes type2,..)

Plastiekloze verpakking

Voor de verpakking van Yoom werd gekozen voor een witte verpakking met paarse bedrukking. Dankzij de witte kleur, springt de zwarte tomaat er mooi uit. En de paarse bedrukking benadrukt de paarse schijn van de tomaten. De verpakking is volledig in karton waardoor hij makkelijk kan gesorteerd worden.

Syngenta

Het heeft wel wat ervaring gekost om Yoom te leren telen en te leren oogsten. Hans (Teler en mede-zaakvoerder bij Den Berk Délice) was direct heel enthousiast over deze tomaat. “We wilden graag onze schouders mee onder dit project zetten, en mee investeren om samen met Syngenta (Yoom is een zaad van Syngenta) Yoom in de markt te zetten”, klinkt het. Het vraagt een investering om een nieuw product in de markt te zetten, het moet tijd hebben om te kunnen groeien. Na 2 jaar testen op kleine schaal, hebben we de eerste testen bij de retail gedaan en nu wordt Yoom in België als in Duitsland verkocht. Momenteel hebben we Yoom op 2 van onze locaties staan, en gaan we volgend jaar verder uitbreiden.

Een nieuwe inpakhal

Dat is niet de enigste uitbreiding die gepland staat. “In 2021 verhuizen we naar onze nieuwe inpakhal in Hoogstraten & bouwen we in Rijkevorsel 8 ha extra serre. We hebben de laatste jaren een mooie groei doorgemaakt, waardoor de inpakhal (nu bij Den Berk in Merksplas) te klein is geworden. En ook de hygiëne-maatregelen hebben een belangrijke rol gespeeld in onze keuze om de inpakhal te verhuizen. Met de huidige virusdruk is het risico te groot om de inpakhal nog te laten aansluiten op onze serres. We hebben in ieder geval al een mooie prijs om mee te nemen naar Hoogstraten!”

Meest recent

Meest recent