Sully van Belle, nationaal kampioene Vlaams Paard

Dagkampioene Sully van Belle (Rieck’s Marcus T, + Kemmel) van Bernard Van Renterghem  uit Pittem.
Dagkampioene Sully van Belle (Rieck’s Marcus T, + Kemmel) van Bernard Van Renterghem uit Pittem.

Speakers van dienst waren An Geerinck en ringmeesters Herman Cleys, Roland Sonck en Bert Van Havermaet. Secretaris Marc Baelde en voorzitter Roger Talpe zorgden er samen met het volledig bestuursteam voor dat de organisatie vlot verliep, zeker van de aangespannen proeven. De tweejarige merrie Yalou (Homerville Prince + Mona) van Eddy Debouvere uit Ruiselede ging met de eer lopen. Ze werd gefokt door haar eigenaar. “Yalou is een groot ruim paard met voldoende massa en lange hals. Een typisch Vlaams Paard”, aldus voorzitter Patrick Trio.

Jeugdkampioen

De tweejarige Yani van de Kazanddreef (Homerville Prince + Sully van Belle), van Bernard Van Renterghem uit Pittem wist zijn titel van jeugdkampioen met een jaar te verlengen. Patrick Trio: “Het is een ruim paard met veel toekomst. Stap en draf waren ruim en goed te noemen en tactvol gebracht.”

Dagkampioene

Sully van Belle verlengde haar titel van het voorbije jaar. Ze is gefokt in het Franse Bailleul bij Sabrina Beck en behoort toe aan Bernard Van Renterghem uit Pittem. Ze is een ware ambassadrice van het Vlaams Paard. “Sully is een groot, ruim, rechthoekig paard, maar met edel hoofd, lange hals en fijn van snit.

Tijdens haar praktische proef blonk ze uit in werkwilligheid. Ze is correct in stap en draf en heeft ruime gangen die ze tactmatig bracht”, vertelde ons voorzitter Patrick Trio.

Dagkampioen

Vedet van de Plein ging met het eremetaal naar huis. PatrickTrio: “Hij is een waardige vertegenwoordiger voor zijn ras, al mocht hij wat groter zijn. Hij is gefokt en nog steeds in eigendom van Nathalie Maloens. Het is een zoon van Fideel, die op zich een zoon is van de legendarische ‘Northfork Duke’ die door Roger Talpe als eerste Vlaams Paard in Europa werd ingevoerd.” De stichter dus van het Vlaams Paard in Europa.

Bernard Lenaerts

Meest recent

Meest recent