Startpagina Aardappelen

Stabiele marktstemming voor Fontane en Challenger

De Belgapomnotering voor Fontane en Challenger bedraagt nog steeds 30,00 euro/ton (zonder btw) of 31,80 euro/ton (met btw). Die prijs houdt al meer dan een maand aan. De marktstemming is stabiel, wat betekent dat het aanbod gelijk is aan de vraag. Er is geen notering voor Bintje met bestemming diepvries wegens een gebrek aan transacties. Voor andere bestemmingen wordt een prijs vastgesteld van €70,00 (ex. BTW) in een vaste markt.

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijs voor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen. De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor deze variëteiten en dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 4 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 4 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Pootafstand bepalen in functie van ras en kaliber

Aardappelen Met een nieuw aardappelteeltseizoen voor de deur moet alle aandacht gaan naar een goede voorbereiding en naar de meest optimale teelttechniek in de beste omstandigheden. Heb daarom voldoende aandacht voor de juiste pootafstand in functie van het ras en kaliber, bemerkt het PCA.
Meer artikelen bekijken