Startpagina Varkens

Varkenshouder en jager Neel Gorssen: “Je moet jagen als een goede huisvader”

Een man die met beide voeten in de praktijk staat, dat is Neel Gorssen. Hij baat een gesloten varkensbedrijf uit, en in zijn vrije tijd kun je hem wel eens vinden achter zijn stallen in zijn jachtgebied. "Ik jaag vooral op klein wild, en minder op everzwijnen vanwege mijn job als varkenshouder”, vertelt hij. Hij omschrijft zichzelf als een voorzichtig man. “Als je schiet, is het onherroepelijk. Het belangrijkste dat je op jacht moet gebruiken, is je verstand.”

Neel Gorssen staat al zijn leven lang in het vak. De 57-jarige varkenshouder weet dan ook waarover hij praat. Bij Boerenbond is hij lang voorzitter geweest van de vakgroep varkenshouders en was ook een tijdje lid van het hoofdbestuur. Hij baat een gesloten varkensbedrijf uit waarvan een gedeelte vleesvarkens. Zijn zoon en vrouw pakken de zeugentak op het bedrijf aan. “We boeren op 3 bedrijven: 1 klein bedrijf Piétrain-fokkerij PRRS-vrij, 1 bedrijf met 80 zeugen, en hier 200 zeugen. In totaal hebben we dus zo'n 300 zeugen”, vertelt hij....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken