Startpagina Pluimvee

Grootste deel van 24.000 kippen laat het leven bij stalbrand in Peer

Een ernstige stalbrand bij een kippenkweker in Wijchmaal bij Peer heeft woensdagavond het leven gekost aan het grootste deel van de 24.000 aanwezige kippen. De brand in het vleeskippenbedrijf ontstond woensdag rond 23.15 uur. Het grootste deel van de 24.000 kippen in de pas gerenoveerde stallen kwam om bij de brand. Dat maakte de stad Peer donderdagmorgen bekend.

Leestijd : 1 min

De brandweer van de hulpverleningszone Noord-Limburg kwam met twee korpsen ter plaatse en had het vuur snel onder controle. De hulpdiensten hadden ook een drone ingezet om een beter zicht te krijgen op de brandhaarden in de stallen. De dakbedekking van de stallen bevatte asbest, maar het puin van de brand bleef beperkt tot het terrein van het bedrijf zelf. Aan de naaste buren werden woensdagavond en donderdagochtend uit voorzorg wel gevraagd om ramen en deuren te sluiten. Een deskundige van Peer gaat donderdag nog ter plaatse om te zien of er verdere acties ondernomen kunnen worden.

Belga

Lees ook in Pluimvee

Vogelgriep bij fazantenkweker

Pluimvee Bij een fazantenpopulatie in Zinnik (provincie Henegouwen) is op 18 november vogelgriep uitgebroken. Binnen een straal van 3 km wordt gedurende 4 weken de verspreiding van het virus gemonitord.
Meer artikelen bekijken