Startpagina Aardappelen

Marc Van Herreweghe voorzitter, Romain Cools waarnemend CEO Belgapom

De aardappelorganisatie Belgapom heeft het mandaat als voorzitter van Marc Van Herreweghe verlengd. Na het ontslag van Tom Vandenkendelaere, die Kris Peeters als Europarlementslid opvolgt, wordt huidig secretaris Romain Cools waarnemend CEO.

Leestijd : 1 min

Het nieuwe bestuur van Belgapom bestaat uit Marc Bauden (Marc Bauden), Ben Muyshondt (Pomuni Fresh & Trade), Bart Nemegheer (Aardappelhoeve), Marc Seru (MSAV) Rik Tanghe (RTL Patat) en Heike Valcke (Valcke aardappelen). Namens de sectie verwerking zetelen : Jan Clarebout (Clarebout), Yves De Vinck (Roger & Roger), Wim Lannoey (Remofrit), Hannelore Raes (Agristo), Emanuel Van den Broeke (Lutosa) en Marc Van Herreweghe (Mydibel).

Veel uitdagingen in aardappelsector

Het nieuwe bestuursorgaan verlengde het mandaat van Marc Van Herreweghe als voorzitter. De ondervoorzitters Hannelore Raes en Ben Muyshondt nemen het sectievoorzitterschap op zich respectievelijk van de sectie Verwerking en Handel. Romain Cools, uittredend secretaris, werd als waarnemend CEO aangesteld.

Naast de grote uitdagingen waarmee de aardappelketen op vandaag geconfronteerd wordt met de gevolgen van de Covid-19 pandemie, zijn ook de Brexit, de nakende Green Deal, de vervanging van CIPC als kiemremmer door natuurlijke middelen, de onterechte beschuldigingen van dumping in een aantal exportlanden, maar ook de toenemende neiging tot protectionisme binnen de EU, moet Belgapom ook opnieuw op zoek naar een opvolger voor Romain Cools, die na 30 jaar dienst als secretaris, in 2021 met pensioen gaat. Belgapom hoopt zo snel mogelijk de nieuwe CEO van Belgapom te kunnen voorstellen.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Aardappelen

De limieten van de aardappelteelt afgetast in 2023

Aardappelen Terugkijkend op het aardappelteeltseizoen van 2023 stelde Ilse Eeckhout, coördinator van het Interprovinciaal Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA), dat vorig jaar op meerdere vlakken de limieten van de teelt zijn afgetast.
Meer artikelen bekijken