Startpagina Aardappelen

Bintje en Fontane blijven hoog noteren

Belgapom deed op vrijdag 23 juni volgende prijsnoteringen:

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijs voor Bintje, en Fontane bedraagt nog steeds 25,00 euro/100 kg (BTW excl.) of 26,50 euro/100 kg (BTW incl). De marktstemming is rustig, met een aanbod dat groter is dan of gelijk aan de vraag. Voor het ras Challenger is er door een gebrek aan transacties geen notering.

De Belgapomprijs is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor respectievelijk machinegerooide aardappelen van Bintje, Fontane of Challenger voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 4 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 4 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

UGent zet drones en AI in tegen aardappelziekte

Aardappelen Door de inzet van ultra-hoge-resolutie dronebeelden in combinatie met AI, is er een nieuwe methode ontwikkeld voor de vroege detectie van Alternaria, een schimmelziekteverwekker die aanzienlijke schade aan aardappelgewassen kan aanrichten door de bladeren, stengels en soms zelfs de knollen te infecteren. Deze doorbraak markeert een significante vooruitgang in precisielandbouw, waarmee telers gerichter en efficiënter kunnen ingrijpen, resulterend in gezondere gewassen en een duurzamere landbouwpraktijk.
Meer artikelen bekijken