Startpagina Actueel

Luc Vankrunkelsven over onrecht in Brazilië: ‘De wereld is geen fazenda’

Wervel-oprichter Luc Vankrunkelsven reisde in 2018 en 2019 kriskras door Brazilië. In zijn nieuwe boek ‘Een wereld van verdoken slavernij’ beschrijft hij de grote uitdagingen waarmee het immense Zuid-Amerikaanse land worstelt, en die stuk voor stuk de landbouw raken: het behoud van een ongekende biodiversiteit, het lot van inheemse volkeren en de verdeling tussen arm en rijk.

Luc Vankrunkelsven is een Norbertijn die aan de wieg stond van Wervel, een beweging die een duurzamer voedselsysteem in binnen- en buitenland nastreeft. In ‘Een wereld van verdoken slavernij’ neemt Vankrunkelsven zijn lezers mee op zijn laatste tournee door een land waar hij al veel vaker kwam, ondanks toenemende vliegschaamte. Het is dan ook een enorm land, zo’n 283 keer groter dan België, en een land dat volop in beweging is.

In het boek legt Vankrunkelsven aan de hand van anekdotes, mediaberichten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken