Startpagina Varkens

Ras in de kijker: “Tegen het lekkere Duroc-vlees kan niets op”

Te midden van de Hagelandse fruitstreek, in Kortenaken, ligt varkensbedrijf ‘De Riegel’. Als fervente Piétrain-producent schakelde Yvan Schurmans zo’n 15 jaar geleden bewust over naar het Duroc-ras. Dat ras heeft niet alleen een totaal andere look dan de typische varkensrassen, ook het vlees is uitzonderlijk lekker.

De Riegel verwijst naar een gehucht van Kortenaken waar Yvan Schurmans en Nadine Adams, samen met hun dochters Elien (23) en Laura (21), wonen. Het is geen typisch modern varkensbedrijf, de oude structuur is er gebleven. Toch is het uniek. Van hieruit vertrekken immers wekelijks heel wat pakketten met Duroc-varkensvlees. De rechtstreekse verkoop naar particuliere gebruikers verloopt bijna volledig online. Het gegeerde vlees gaat ook naar specifieke afnemers die kiezen voor topkwaliteit. Nadine is deeltijds verpleegster in het Leuvense...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken