Startpagina Bedrijfsnieuws

Belchim Crop Protection voegt tebufenpyrad toe aan haar gamma

Belchim Crop Protection meldt dat ze de distributierechten voor het acaricide tebufenpyrad van Nihon Nohyaku heeft verkregen in een groot aantal landen wereldwijd.

Leestijd : 1 min

De overeenkomst houdt eveneens in dat ze de herregistratie van de actievestof tebufenpyrad in Europa zal beheren.

Tebufenpyrad zal op de markt gebracht worden onder de naam Shirudo. Het werkt breed tegen verschillende mijtsoorten en heeft een sterk knock-down effect op alle stadia. Het middel is translaminair en heeft een lange nawerking. Momenteel is Shirudo in België toegelaten in fruit (appel, peer, kleinfruit, druiven en aardbeien), sierteelt en tomaten. In een volgende fase onderzoekt Belchim Crop Protection een verdere uitbreiding in andere gewassen.

Johan De Saegher, CEO van Belchim: “Deze overeenkomst bouwt voort op de kernstrategie en -competenties van ons bedrijf, om de Japanse technologie naar de landbouwmarkt te brengen en duurzame oplossingen te ontwikkelen met het beste technische advies voor de teler. We werken vlot samen met onze Japanse partners zoals Nihon Nohyaku om R&D, kennis van de wetgeving en marktkennis te combineren om zo het potentieel van de producten te maximaliseren.”

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken