Startpagina Aardappelen

China wordt tweede thuismarkt voor Aviko

In deze aardappelspecial kan een interview met Aviko Global Supply directeur, Dick Zelhorst, niet ontbreken. Aviko zal immers vanaf september 2021 in de splinternieuwe locatie in Poperinge aardappelvlokken en vanaf maart 2022 friet- en snijspecialiteiten produceren. Deze nieuwe productielocatie krijgt uiteindelijk een verwerkingscapaciteit van 350.000 ton aardappelen.

Aviko is geen onbekende aardappelproducent in België. “Wij zijn ook lid van Belgapom,” zegt Aviko-directeur Dick Zelhorst. “Net als in alle landen waar wij fabrieken hebben, zijn we ook in België uiteraard lid van de landelijke belangenorganisatie voor de aardappelsector.” De afgelopen jaren stond Aviko – in het coronaloze tijdperk – al 2 keer op de tweejaarlijkse beurs Interpom. Dit jaar werd de beurs geannuleerd. Dat Aviko voor Poperinge heeft gekozen als nieuwe Europese productielocatie is niet zo maar. Zelhorst: “Onze huidige...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken