Startpagina Actueel

Burgers en bedrijven kunnen zich nu ook aansluiten bij Voedsel Anders

Voedsel Anders, een beweging van ruim 25 organisaties, lanceert een nieuwe website met als doel om agro-ecologie in Vlaanderen aan te moedigen. Nieuw is dat ook burgers, bedrijven en lokale groepen zich kunnen aansluiten bij onze groeiende beweging.

Leestijd : 2 min

Ons voedselsysteem moet anders, en dat kan. Dat stelt Voedsel Anders Vlaanderen, die ijvert samen met 25 partnerorganisaties voor agro-ecologie als krachtig alternatief voor een voedselsysteem dat op haar grenzen botst. Agro-ecologie zet in op het ecologisch verantwoord telen van onze gewassen, een eerlijke prijs voor de boer wereldwijd en een sterkere band tussen consument en producent. Het verbindt met andere woorden landbouw, natuur, eerlijke handelsrelaties en respect voor de boer.

Bewust kiezen voor duurzame landbouw of voeding

Bedrijven die bewust voor duurzame landbouw of voeding kiezen, burgers die willen weten waar het eten op hun bord vandaan komt en lokale verenigingen die agro-ecologie belangrijk vinden kunnen zich vanaf nu ook aansluiten bij deze groeiende beweging. Iedereen zich in het manifest van Voedsel Anders herkent, is welkom.

Bij de inschrijving vraagt Voedsel Anders naar wat je nu al doet rond agro-ecologie en welke plannen je nog hebt. Wie aangesloten is bij Voedsel Anders, ontvangt 4 keer per jaar de nieuwsbrief en wordt uitgenodigd op het jaarlijkse publieksmoment.

De nieuwe website zet in op heldere en eigentijdse communicatie en focust als vanouds op positieve, inspirerende verhalen. Onder ‘Doe mee’ zet Voedsel Anders de aangesloten burgers, bedrijven en lokale groepen verder op weg met concrete tips.

LV-BioForum

Lees ook in Actueel

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken