Startpagina Pluimvee

Danny Coulier: ‘We hebben als pluimveesector collectief gefaald’

Danny Coulier, voorzitter van de Landsbond Pluimvee, stelt dat de sector “collectief heeft gefaald”. “Het bewustzijn van vele pluimveehouders komt te laat.” De uitbraak van vogelgriep op een vleeskippenbedrijf in Menen komt bovenop de dieprode cijfers. “Alleen samen kunnen we ook deze crisis overwinnen.”

In de pluimveesector, in het bijzonder in de groeiende sector van de vleeskippen, staan de knipperlichten al enkele maanden op oranje, zelfs op vele bedrijven op rood.

Minder goede afzetmogelijkheden, te weinig slachtcapaciteit, bodemprijzen, dumping vanuit Polen en Oekraïne, de komende brexit...: het zijn allemaal redenen waarom de Vlaamse pluimveesector in een diepe crisis zit. En er lijkt niet onmiddellijk beterschap te verschijnen aan de gitzwarte horizon.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken