Startpagina Pluimvee

Kipster is Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2020

Tijdens het online event van Stichting Nederland CO2 Neutraal riep de jury Kipster uit tot het ‘Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2020’. Meer dan 60 bedrijven stelden zich kandidaat.

Leestijd : 1 min

Kipster wordt wel eens de meest mens-, milieu- en diervriendelijke kippenstal ter wereld genoemd, maar kreeg 3 december tijdens het online event van Stichting Nederland CO2 Neutraal een nieuwe titel opgespeld. Het kippenbedrijf mag zich voortaan ook het ‘Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2020’ noemen. De publieksprijs ging naar de Forbo Flooring, Yoghurt Barn en Snackbar van de Toekomst.

Kipster wordt beschouwd als de eerste producent van CO2-neutrale eieren ter wereld. “Alles met betrekking tot de voedselketen, energie etc is over nagedacht. Ook zijn ze bezig met Veggs, waarbij er een geheel plantaardig ei wordt gemaakt die dan weer de kippeneieren uit de keten kunnen halen voor een nog duurzamer eitje”, klinkt het.

Ook Landbouwleven zette het bedrijf al in de aandacht toen het in 2019 24.000 legkippen wilde houden in Peer, maar ook met een bedrijfsreportage nadat het de dierenrechtenorganisatie ‘Wakker dier’ voor hun kar kon spannen.

Marlies Vleugels

Lees ook in Pluimvee

Meer artikelen bekijken