Startpagina Maïs

Gevaar bladluizen geweken

De bladluizendruk in de maïs blijft dit jaar zeer laag. Op de meeste telplaatsen vinden we nog steeds weinig of geen bladluizen.

Leestijd : 1 min

De langverwachte regen en de lagere temperaturen hebben de maïs zichtbaar deugd gedaan. De neerslag heeft ook een deel van de aanwezige bladluizen afgespoeld. De meeste maïspercelen bevinden zich momenteel minstens in het negende zichtbaar bladstadium en dus is het grootste gevaar op schade door bladluizen geweken. Vroeg gezaaide percelen die de droogte goed doorstaan hebben staan reeds aan borsthoogte of groter. We verwachten de eerste percelen vroeg in juli in bloei te zien.

Normaal is alle gevaar nu geweken. Indien er zich toch nog een mogelijk gevaarlijke situatie zou ontwikkelen, volgt er volgende week nog een persmededeling. Anders was dit het afsluitende update over de bladluizendruk en bedankt het LCV graag alle partners die dit jaar meegewerkt hebben aan het project.

Lees ook in Maïs

De maïs is oogstklaar

Maïs Verspreid over Vlaanderen volgden de partners van het Landbouwcentrum Voedergewassen (LCV) sinds eind augustus de afrijping van de kuilmais op. Dit is het laatste overzicht, vermits het hakselen intussen zowat overal gestart is.
Meer artikelen bekijken