Startpagina Actueel

400.000 euro subsidie voor vzw Boeren op een Kruispunt voor begeleiding veehouders op vrijwaring dierenwelzijn

De Vlaamse regering verleent een extra subsidie van 400.000 euro aan vzw Boeren op een Kruispunt voor de begeleiding van veehouders met het oog op de vrijwaring van het welzijn van dieren.

Leestijd : 1 min

Boeren op een Kruispunt vzw (BoeK) heeft een subsidieaanvraag ingediend met het oog op het opstarten van een nieuw project rond dierenwelzijn. BoeK stelt hierbij een globale aanpak voorop die niet alleen ten goede komt aan de dieren maar ook aan de boer, zijn gezin en het bedrijf.

De Vlaamse regering kent hiervoor 400.000 euro subsidie toe. Met de middelen uit het dierenwelzijnsproject zal BoeK haar expertennetwerk en capaciteit om dierenwelzijn te kunnen aanpakken, uitbreiden en versterken om zo via de tussenkomst van BoeK dierenleed op de bedrijven te voorkomen of te verhelpen. De goedkeuring komt er op voorstel van Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister voor Dierenwelzijn.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken