Startpagina Actueel

Supermarktketen Aldi investeert in Britse boeren

De komende 5 jaar gaat winkelketen Aldi bijna 4 miljard euro investeren in Britse boeren die aan de retailer leveren. Dat is een onderdeel van de plannen van Aldi om verder uit te breiden in het Verenigd Koninkrijk.

Leestijd : 1 min

Aldi wil in de komende 5 jaar gevoelig meer grondstoffen, voedsel en dranken bij Britse boeren kopen. Het is een van de manieren waarop het de vlugge uitbreiding van de winkelketen in het Verenigd Koninkrijk wil ondersteunen. In het voorbije decennium is het marktaandeel van Aldi in het Verenigd Koninkrijk met 8 % gestegen. Maar de superketen wil meer.

Voor de Britse boeren gaat het om een investering van bijna 4 miljard euro. Verder investeert het bedrijf over 2021 ook omgerekend 550 miljoen euro in nieuwe en verbeterde winkels, distributiecentra en in de toeleveringsketen. Dit moet naar schatting ruim 4.000 nieuwe banen opleveren in de landbouwsector. Vorig jaar investeerde Aldi meer dan 8,8 miljard euro in de Britse landbouwsector. Toen kocht het bedrijf vooral vers vlees, melk en eieren van Britse boeren.

LV

Lees ook in Actueel

Besnoitiose is nu een gereglementeerde ziekte

Veeteelt In overleg met de verschillende betrokken partijen werden recent 2 besluiten gepubliceerd om besnoitiose in België te voorkomen en te bestrijden. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
Meer artikelen bekijken