Weer recordjaar voor Coöperatie Hoogstraten

Coöperatie Hoogstraten sluit 2020 af met een omzet van 290 miljoen euro.
Coöperatie Hoogstraten sluit 2020 af met een omzet van 290 miljoen euro. - Foto: Coöperatie Hoogstraten

Coöperatie Hoogstraten sluit 2020 af met een omzet van 290 miljoen euro. Dat is 19,8 procent of 48 miljoen euro meer dan in 2019, toen ook al een record gehaald werd. Volgens de veiling bleek de kennis en expertise in de organisatie en op de teeltbedrijven voldoende wendbaar om de marktsituatie, die volledig verstoord was door de coronapandemie, aan te pakken.

"Een sleutelelement in dit succes was de grote betrokkenheid van het personeel om de coronamaatregelen strikt op te volgen en constant op zoek te gaan naar nieuwe methoden om op een integere manier verbinding te maken met de producenten en klanten."

Vanuit de retail was er in 2020 een grotere vraag naar lokaal en gezond voedsel, wat de prijs van de aardbeien hoog hield: gemiddeld net boven de 4 euro, een nieuw record. Standaardtomaten noteerden de laagste prijs sinds het begin van deze eeuw, de prijs van specialtomaten bleef dan weer stabiel. Over het algemeen toonden fruit en groenten licht stijgende volumes en een stabiele tot iets betere prijsvorming.

Belga

Meest recent

Meest recent