Startpagina Archief

Bioboer kweekt groenten

op sterrenniveau

Puurheid en passie. Het zijn twee kenmerken die Dries Delanote beschrijven. In Dikkebus, een deelgemeente van het West-Vlaamse Ieper, ligt zijn Monde des mille couleurs. Dat is het resultaat van charismatisch vakmanschap, toegewijde discipline en heel erg hard werken. Dries Delanote levert veldverse producten aan gerenommeerde topchefs en bekende sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. Zelfs op het trendy muziekfestival Wecandance wordt in augustus in Zeebrugge topgastronomie, op basis van zijn producten, aan het hippe dancepubliek geserveerd. “Bloemen, bladeren of wortels: alles is eetbaar. Bovendien hangt de smaak ook af van de groeifase waar de plant zich in bevindt.”

Dat Monde des mille couleurs bekendheid verwierf, gebeurde niet zonder slag of stoot. En daar kent men in Dikkebus, diep in de Westhoek, alles van. Het is een bescheiden en kleine gemeente in Flanders Fields. Maar Dries krijgt regelmatig grote meneren over de vloer. Figuurlijk dan. Topchefs uit binnen- en buitenland kiezen, proeven en smaken. En dat is precies wat de korte keten zo uniek maakt. Met zijn wild- en biofarming brengt Monde des mille couleurs kwaliteit, evolutie en een enorme hoeveelheid biodiversiteit.

Gedreven...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen