Startpagina Archief

Experts: eet minder vlees, ga ontbossing tegen

en heb meer aandacht voor de bodem

Om klimaatopwarming te beperken moet de voedselproductie- en consumptie radicaal anders. Meer grond moet voor de landbouw behouden blijven, de voedselverspilling moet in de hele keten worden tegengegaan en de vleesconsumptie moet fors omlaag. Dat schrijven klimaatexperts van het IPCC, het wetenschappelijk klimaatbureau van de VN.

De 1.200 pagina’s tellende tekst is opgesteld door 107 wetenschappers uit 52 landen. De wetenschappers deden zelf geen nieuw onderzoek, maar verzamelden wetenschappelijk geverifieerde onderzoeken. Uit de gegevens van de experts blijkt dat de luchttemperatuur boven land intussen al met 1,5°C gestegen is, in vergelijking met het pre-industriële niveau. Daarmee stijgt de temperatuur boven het land twee keer zo snel als het wereldwijde gemiddelde, dat ook de zeeën en oceanen bevat.

De opwarming van de aarde leidt volgens het rapport...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen