Startpagina Archief

Food Pilot werkt hard verder aan eiwitdiversificatie

Minister Hilde Crevits huldigde in de Food Pilot een nieuwe eiwitverwerkende machine in: de ‘high moisture extruder’. “Samenwerking loont, onder meer door in te zetten op verregaande vormen van samenwerking,” stelt Hilde Crevits.

De ‘high moisture extruder’ kan eiwitpoeder, geïsoleerd uit alternatieve eiwitten zoals soja en zonnebloempitten, verwerken tot eiwit met vezelachtige structuur. Die structuur is interessant voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie producten voor vegetariërs en flexitariërs. De machine is de eerste – en duurste – van de in aanbouw zijnde eiwitonderzoekslijn. Deze uitbreiding kost de Food Pilot in Melle totaal ruim 500.000 euro. De investering komt van ILVO en Flanders’ FOOD,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Groentegeweld: smaakvolle biogroenten uit Weelde

Korte Keten Groentegeweld is een kleinschalig bio-ecologisch tuinbouwbedrijf in volle groei in Weelde, een deelgemeente van Ravels. Met veel passie en liefde telen Dirk Hendrix en Willem Van Pelt er het hele jaar rond zo’n 60 soorten seizoensgroenten en -fruit. Net als 41 andere Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven zet Groentegeweld op zondag 14 september zijn deuren open voor het grote publiek op de Dag van de Landbouw.
Voir plus d'articles
Meest gelezen