Startpagina Archief

Kwart minder Belgische wijn geproduceerd in 2019

Volgens de FOD Economie, KMO en Middenstand en Energie nam de wijnproductie in België in 2019 sterk af ten opzichte van het topjaar 2018. Dit was vooral een gevolg van de minder gunstige weersomstandigheden. Tegelijk nam het aantal wijnbouwers en bebouwde hectaren namelijk nog toe.

De wijnsector in België groeide de laatste jaren gestaag en bereikte in 2018 een recordproductie van bijna 2 miljoen l. 2019 was daarentegen een pak minder succesvol: de productie daalde met 25% tot in totaal ongeveer 1,5 miljoen l. Het gaat daarbij vooral om schuimwijn en witte wijn. Die productievermindering is te verklaren door de late vorst in de tweede helft van april en door de felle zon in de zomermaanden waardoor druiven verbrandden of verschrompelden. Sommige wijnbouwers leden ook schade door de hagelbuien in de zomer.

Meer...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Kabinet Brouns wil goedkeuring ammoniakemissiereducerende technieken versnellen

Stikstof Op 1 juli publiceerde het WeComV (Wetenschappelijk Comité Luchtemissies Veeteelt) zijn finaal adviesrapport over de actualisering van de PAS-lijst ‘Deel 1: R1-vloersystemen’. Daarin stelde het de emissiereductiepercentages van een aantal vloersystemen voor rundveehouders bij. Veehouders kunnen diverse managementmaatregelen nemen om de stikstofuitstoot van hun bedrijven te reduceren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen