Startpagina Archief

Balletjes in pittige tomatensaus

Maak je graag eens een wat pittigere variant van de klassieke balletjes in tomatensaus? Dan moet je zeker dit recept eens proberen. Je hebt 40 minuten nodig om dit voor 4 personen klaar te maken.

Leestijd : 1 min

Ingrediënten

Gehaktballetjes

500 g varkensgehakt

zeste van 1 citroen

3 el platte peterselie + extra om af te werken

1 ei

5 el paneermeel

vetstof

1 el olijfolie

peper en zout

De tomatensaus

1 ui

2 teentjes knoflook

1 dikke wortel

3 cm verse gember, geraspt

1/2 tl kurkuma

4 kardemompeulen, gekneusd

1 kaneelstokje

800 g gehakte tomaten

peper en zout

Recept

Gehaktballetjes

Hak de peterselie fijn.

Meng het gehakt met het ei, citroenrasp en gehakte peterselie. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van en haal ze door het paneermeel.

Bak goudbruin in een bakpan met weinig vetstof tot ze gaar zijn.

De tomatensaus

Snipper de ui fijn, pers de look, schil en snijd de wortel in plakjes.

Fruit de ui met de look, verse gember, kurkuma kardemom en kaneelstokje in olijfolie gedurende twee minuten. Doe er de wortelplakjes bij en roerbak 2 minuten.

Voeg de tomatenstukjes toe en laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen.

Verwijder het kaneelstokje en doe er de suiker bij. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Serveer de tomatensaus bij de gebakken balletjes. Werk af met weinig peterselie.

Dien op met aardappelpuree, frietjes of brood.

Actueel

Belgische kaasproductie is opnieuw gestegen

Economie De kaasproductie is vorig jaar verder gestegen in België, vooral dankzij de opgevoerde productie van mozzarella en verse kaas. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.
Voir plus d'articles
Meest gelezen