Wat heb je nodig?
2 uien
2 teentjes knoflook
300 g knolselder
300 g spruitjes
600 g bloemige aardappelen
400 g gekookte Meesterlyck-ham (dikke plak)
1 laurierblad
1 el verse tijmblaadjes
2 el mosterd
2 el fijngehakte peterselie
1 groentebouillonblokje
boter
peper en zout
Hoe ga je te werk?
Snipper de uien en pers de lookteentjes. Schil en snijd de aardappelen en knolselder in blokjes. Halveer de spruiten.
Bak de ui met de look glazig in hete boter. Voeg de aardappel- en knolselderblokjes, spruitjes, laurierblad en tijm toe. Schenk er water bij tot alles voor de helft onder staat. Brokkel er het bouillonblokje bij. Breng aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat 20 minuten sudderen.
Snijd de ham in blokjes en bak ze goudbruin in hete boter. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Schep de hutspot op de borden en verdeel er de hamblokjes over. Werk af met de peterselie en serveer met de mosterd.
Meer lekker recepten vind je op www.lekkervanbijons.be





