Startpagina Archief

Snelle hutsepot met gekookte ham

Hutsepot is een Vlaamse klassieker waar je eindeloos mee kan variëren. Deze versie met spruitjes en Meesterlyck-ham is oervlaams én binnen de 30 minuten klaar voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

2 uien

2 teentjes knoflook

300 g knolselder

300 g spruitjes

600 g bloemige aardappelen

400 g gekookte Meesterlyck-ham (dikke plak)

1 laurierblad

1 el verse tijmblaadjes

2 el mosterd

2 el fijngehakte peterselie

1 groentebouillonblokje

boter

peper en zout

Hoe ga je te werk?

Snipper de uien en pers de lookteentjes. Schil en snijd de aardappelen en knolselder in blokjes. Halveer de spruiten.

Bak de ui met de look glazig in hete boter. Voeg de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Edito: Voor welke lokale eiwitten kies jij?

Edito Dit jaar draaide de Dag van de Landbouw rond lokale voeding. Dat mooie thema kwam bij de officiële opening bij hoeveslager en veehouder Van Snick helemaal tot zijn recht. Jammer genoeg stuikte dit positieve verhaal door de ambitieuze plannen voor de ‘Eiwitshift 2.0’ echter de dag nadien al grotendeels in elkaar.
Voir plus d'articles
Meest gelezen