De schorseneer verdient zeker een plaats in de moestuin
Tot aan de Tweede Wereldoorlog waren schorseneren heel courant terug te vinden in de Belgische, Nederlandse en Franse moestuinen. De naam winterasperge, zoals men de schorseneer ook wel eens noemt, doet deze groente alle eer aan. Niet alleen de vorm van de lange wortels, maar ook de smaak doet ietwat denken aan asperges. Met de opkomst van de industriële schorsenerenteelt verhuisde de schorseneer van de moestuin naar het conservenblik.
Omdat de schorseneer nog altijd op zijn lekkerst is als ze tijdens de winterperiode vers geoogst wordt uit de moestuin, en vanwege zijn vele toepassingsmogelijkheden in de keuken, zetten we deze teelt graag nog eens in de kijker. De teelt op zich is niet echt veeleisend, de kunst is om mooie lange wortels te kweken die niet vertakken.
Keukenmeidenverdriet
Schorseneer was een courante groente tussen pakweg de 16e eeuw en de tweede...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Abonneer nu
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of
Activeer uw abonnement