Startpagina Archief

Akkerbouwers herontdekken bakgraan

Donderdag 10 juni nodigt Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant akkerbouwers uit voor een infosessie over bakgraan.

Wat is er mooier dan je eigen tarwe als lokaal brood bij de bakker om de hoek zien liggen? Levert dat behalve beroepsfierheid ook financieel iets op? En lukt dat nog wel in Vlaanderen, baktarwe telen bij de huidige strenge bemestingsnormen uit MAP6?

Dat soort vragen verdienen een ant-woord alvorens we kunnen nadenken over het opzetten van lokale ketens tussen boeren en even gepassioneerde molenaars en bakkers.

Lokaal brood en rendabele keten

“Meerwaarde creëren met lokaal geteelde tarwe, daar is het om te doen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Brouns: We moeten het chauvinisme op het bord van de Vlaming krijgen

Actueel De gemiddelde Vlaming heeft een groot vertrouwen in de lokale landbouwproducten, blijkt uit een rondvraag georganiseerd in opdracht van Boerenbond. Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns is blij met de resultaten van die enquête. “Maar ik wil dat vertrouwen en dat chauvinisme ook zien in de winkelkar en op het bord en ik daag de Vlaming daartoe uit”, stelde de minister bij de officiële opening van de Dag van de Landbouw in Meerbeke (Ninove).
Voir plus d'articles
Meest gelezen