Startpagina Archief

Akkerbouwers herontdekken bakgraan

Donderdag 10 juni nodigt Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant akkerbouwers uit voor een infosessie over bakgraan.

Wat is er mooier dan je eigen tarwe als lokaal brood bij de bakker om de hoek zien liggen? Levert dat behalve beroepsfierheid ook financieel iets op? En lukt dat nog wel in Vlaanderen, baktarwe telen bij de huidige strenge bemestingsnormen uit MAP6?

Dat soort vragen verdienen een ant-woord alvorens we kunnen nadenken over het opzetten van lokale ketens tussen boeren en even gepassioneerde molenaars en bakkers.

Lokaal brood en rendabele keten

“Meerwaarde creëren met lokaal geteelde tarwe, daar is het om te doen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Droogkosten bij lage vochtgehaltes stijgen opnieuw

Granen De gemiddelde droogkosten voor granen zijn dan wel gedaald tegenover vorig jaar, maar bij lage vochtpercentages betaalt men opnieuw flink meer. Dat blijkt uit de ontvangstvoorwaarden voor inlandse granen van de oogst 2025, die recent werden gepubliceerd door sectororganisatie Fegra.
Voir plus d'articles
Meest gelezen