Startpagina Archief

Naar een lager antibioticumgebruik bij vleeskippen

Het antibioticumgebruik bij vleeskippen doen dalen is een hele uitdaging. Het vraagt een aangepast management en een andere manier van werken op verschillende vlakken. Met relatief eenvoudige maatregelen rond de dagelijkse werking van het bedrijf kan het antibioticumgebruik geleidelijk aan dalen.

Het departement Landbouw en Visserij organiseerde in samenwerking met Amcra en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een webinar over antibioticumgebruik bij vleeskippen. Daarin werden onder andere de darmgezondheid, de reductiedoelstellingen en handige tips voor het verlagen van antibioticumgebruik besproken.

Vicieuze cirkel

“Het darmstelsel van een kip is zeer kort en zeer efficiënt. Daardoor kan er ook...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Aandacht voor welzijn van Vlaamse landbouwers gevraagd

Actueel Uit een enquête in 2023 van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij blijkt dat Vlaamse landbouwers zichzelf gemiddeld een score van 6,5 op 10 geven op vlak van levenskwaliteit. Een forse daling tegenover de score van 7,5 in 2012. Daarom vraagt Vlaams Parlementslid Eva Ryde (N-VA) aandacht voor het welzijn van landbouwers.
Voir plus d'articles
Meest gelezen