Startpagina Archief

Naar een lager antibioticumgebruik bij vleeskippen

Het antibioticumgebruik bij vleeskippen doen dalen is een hele uitdaging. Het vraagt een aangepast management en een andere manier van werken op verschillende vlakken. Met relatief eenvoudige maatregelen rond de dagelijkse werking van het bedrijf kan het antibioticumgebruik geleidelijk aan dalen.

Het departement Landbouw en Visserij organiseerde in samenwerking met Amcra en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een webinar over antibioticumgebruik bij vleeskippen. Daarin werden onder andere de darmgezondheid, de reductiedoelstellingen en handige tips voor het verlagen van antibioticumgebruik besproken.

Vicieuze cirkel

“Het darmstelsel van een kip is zeer kort en zeer efficiënt. Daardoor kan er ook...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Johan De Wilde, een Waalse varkenshouder met de blik op de toekomst

Varkens In een sector die constant evolueert, zoals de veeteelt, is het verstandig om ver genoeg vooruit te plannen, als je niet voor verrassingen wil komen te staan. Johan De Wilde, varkenshouder in Geldenaken (Jodoigne, Waals-Brabant), begrijpt dat maar al te goed. Met zijn nieuwe stallen heeft hij zich gericht op een heldere en modulaire indeling en ruimtebesparing, zodat hij en zijn dieren met een gerust hart de toekomst tegemoet kunnen gaan.
Voir plus d'articles
Meest gelezen