Startpagina Archief

Belgische varkenssector introduceert

eerste nationale dierenwelzijnslabel

De Belgische varkenssector introduceert een eigen dierenwelzijnslabel dat retailers toelaat om hun klanten lokaal varkensvlees aan te bieden dat gegarandeerd volgens verregaande bovenwettelijke dierenwelzijnsnormen geproduceerd werd. Het is de eerste keer dat in ons land een nationaal dierenwelzijnslabel gelanceerd wordt.

Er is erg veel vraag naar voedsel dat aan hoge duurzaamheids- en dierenwelzijnsstandaarden voldoet. De varkenssector werkt via Belpork vzw aan een kant-en-klare oplossing voor producenten, retailers en consumenten. Het varkensvlees dat voldoet aan de eisen van het nieuwe dierenwelzijnslabel werd gegarandeerd geproduceerd aan een nog hogere dierenwelzijnsstandaard. Met dit initiatief wil de sector een echte level playing field verzekeren op het vlak van dierenwelzijn binnen de Belgische varkenssector.

Voordelen van boer...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De hazelnoot: een nieuwe diversificatie

Fruit ‘s Morgens chocopasta smeren op onze boterham is een gewoonte geworden. Enkele jaren geleden stond palmolie als ingrediënt daarvan ter discussies, maar hoe zit het met hazelnoten? Hoewel hazelnoten vooral in Italië worden geproduceerd, gedijt de boom ook goed in onze streken. Enkele jaren geleden zijn Benoît Genin en Pierre-Olivier Bonhomme begonnen met de productie van Belgische hazelnoten. Het is een boeiende teelt, maar ze vereist wel wat kennis en ervaring.
Voir plus d'articles
Meest gelezen