Startpagina Archief

Van erwten en bonen tot pastinaak en rode biet

Leestijd : 1 min

Voor de diepvriesproducenten waren erwten, bonen, bloemkool, spruiten, prei, spinazie en wortels de voornaamste grondstoffen. Later kwamen daar (minder bekende) groenten bij, zoals pastinaak, snijbiet en rode biet. Vandaag worden bijna alle soorten gebruikt waarvan de teelt in het Europese (en vooral in het Vlaamse) klimaat mogelijk is.

Er worden niet alleen groenten uit Vlaanderen, maar ook uit Nederland en meer en meer uit Noord-Frankrijk verwerkt. In deze streek kende niet alleen de diepvriesproductie van groenten een bijzonder grote groei. Het was dus niet verwonderlijk dat er ook producenten dachten aan het verwerken van aardappelproducten. Zo ontstonden ook de eerste fabrikanten van bijvoorbeeld diepgevroren friet- en andere producten. Ook daarin werd het productengamma jaar na jaar uitgebreid, zonder natuurlijk ook de markt van de bioproducten te vergeten.

LV

Actueel

Everzwijnen richten het meeste schade aan in Limburg

wildschade De gemeenteraad van Lummen heeft beslist om 2 gemeentelijke percelen ter hoogte van de Meldersebaan in te kleuren als jachtgebied. Daarmee neemt Lummen, net zoals andere steden en gemeenten in Limburg, bijkomende maatregelen om de overlast die everzwijnen veroorzaken in te dijken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen