Startpagina Archief

Appelcrumble met nootjes

en gember

Ben je op zoek naar een feestelijk dessert met appel dat niet te moeilijk is om te maken? Dan is deze appelcrumble met nootjes en gember perfect voor jou! Je hebt 50 minuten nodig om hiervan te kunnen smullen met 4 personen.

Wat heb je nodig?

2 appels (Jonagold)

75 g fijne suiker

2 el honing

100 g boter op kamertemperatuur

150 g zelfrijzende bloem

150 g gemengde noten (hazelnoten, pecannoten, pinda's, amandelen...)

0,50 citroen

2 cm gember

zeezout

boter

4 bollen vanille-ijs

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rasp zeste van de citroen en bewaar het sap.

Schil de gember en rasp fijn.

Was de appelen, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd in de helft....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Kruising van Wagyu en Holstein levert mooie resultaten op

Libramont In rundvee bestaan er tal van rassen en kruisingen tussen rassen zijn zo oud als de veeteelt zelf. Soms zijn er toch verrassende, nieuwe kruisingen. De Waalse familie Pierard kruist systematisch Wagyu met Holstein en is heel tevreden met het resultaat.
Voir plus d'articles
Meest gelezen