Startpagina Archief

Appelcrumble met nootjes

en gember

Ben je op zoek naar een feestelijk dessert met appel dat niet te moeilijk is om te maken? Dan is deze appelcrumble met nootjes en gember perfect voor jou! Je hebt 50 minuten nodig om hiervan te kunnen smullen met 4 personen.

Wat heb je nodig?

2 appels (Jonagold)

75 g fijne suiker

2 el honing

100 g boter op kamertemperatuur

150 g zelfrijzende bloem

150 g gemengde noten (hazelnoten, pecannoten, pinda's, amandelen...)

0,50 citroen

2 cm gember

zeezout

boter

4 bollen vanille-ijs

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rasp zeste van de citroen en bewaar het sap.

Schil de gember en rasp fijn.

Was de appelen, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd in de helft....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen