Startpagina Archief

Royal A-ware zet opmars in Vlaanderen verder

Ons interview – op 1 juli – met Jan Anker, CEO van Royal A-ware, en Luc Van Hoe, directeur Melkzaken in België, is dag op dag een jaar nadat Royal A-ware voor het eerst melk ophaalde bij Vlaamse melkveehouders. Intussen zette de groei van de Nederlandse zuivelverwerker in ons land zich gestaag verder.

Royal A-ware, een Nederlands familiebedrijf dat al meer dan 130 jaar thuis is in zuivel, is ondertussen geen onbekende meer in de Belgische melkveesector. Het bedrijf is sinds 2015 actief in ons land. In dat jaar werd de roomfabriek La Concorde in Merchtem in de groep opgenomen. We ontmoetten Jan Anker en Luc Van Hoe in de zuivelfabriek Hollebeekhoeve in Kruibeke. Deze locatie kwam dit voorjaar in handen van Royal A-ware.

Sterk in zuivel

De historiek van Royal A-ware ligt dan wel bij kaasproductie en -verwerking, maar het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De hazelnoot: een nieuwe diversificatie

Fruit ‘s Morgens chocopasta smeren op onze boterham is een gewoonte geworden. Enkele jaren geleden stond palmolie als ingrediënt daarvan ter discussies, maar hoe zit het met hazelnoten? Hoewel hazelnoten vooral in Italië worden geproduceerd, gedijt de boom ook goed in onze streken. Enkele jaren geleden zijn Benoît Genin en Pierre-Olivier Bonhomme begonnen met de productie van Belgische hazelnoten. Het is een boeiende teelt, maar ze vereist wel wat kennis en ervaring.
Voir plus d'articles
Meest gelezen