Startpagina Archief

De lekkerste aardbeien kweek je zelf

Groenten en fruit van eigen oogst smaken vaak beter dan de groenten en het fruit die men koopt in de winkel. Enerzijds zal dit wel te maken hebben met een stukje trots over het zelf gekweekte voedsel, anderzijds heeft dit ook te maken met de grondsoort, de bemesting, de manier van telen en de rassenkeuze van de moestuinier en de beroepskweker.

Voor aardbeien komt daar nog bij dat ze niet lang bewaren en dus het best zo vers mogelijk gegeten worden. Natuurlijk heeft de beroepskweker het voordeel van de ervaring en de stielkennis, waardoor hij perfect gevormde en kwaliteitsvolle aardbeien kan aanbieden op de markt. Conclusie: de lekkerste aardbeien kweek je zelf, mits een beetje kennis.

De aardbeiplant in de verschillende seizoenen

Bij de teelt van groenten vinden we het normaal dat we in hetzelfde jaar zaaien of planten en oogsten. Bij de aanplant van kleinfruit of...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Premier De Wever looft landbouwsector bij opening Agribex

Agribex De 73ste editie van Agribex opende met lovende woorden over de landbouwsector van onze eerste minister, Bart De Wever (N-VA). Daarnaast onderstreepte Gracienne Geenens, voorzitter van beursorganisator Fedagrim, vooral het innovatieve karakter van de sector tijdens de officiële opening.
Voir plus d'articles
Meest gelezen