Startpagina Archief

Peter en Els kweken,

versnijden en verkopen

hun eigen vlees

Bij Hoeveslagerij Ter Hees in Halen verkopen Peter Vranken en Els Vancauwenbergh sinds 2005 vlees van hun eigen Belgisch Witblauwe runderen. De passie voor dieren leefde al van jongs af aan bij Peter. Hij nam in 1999 de boerderij van zijn ouders over en verdubbelde het aantal runderen. De slagerij baat hij samen met Els uit, die ook nog halftijds verpleegster is.

Elke 2 weken versnijden Peter en Els een van hun runderen. Hun bedrijf is volledig gesloten, wat betekent dat ze hun eigen jongvee opfokken...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Inzetten op melken in de weide

Libramont Melken in de weide lijkt voor sommige boeren meer te zijn dan alleen een keuze: het is ook een manier van leven of een andere manier om naar hun werk te kijken. Regen of zonneschijn, de Waalse boer Thibault Gérardy brengt 4 uur per dag door in de weide met zijn koeien om deze taak uit te voeren. Dat gebeurt allemaal met zijn eigen machine, die hij geërfd heeft van zijn grootmoeder van moederskant.
Voir plus d'articles
Meest gelezen