Startpagina Archief

Kunnen we bestendige aminozuren inzetten in een melkveerantsoen?

Pensbestendige aminozuren kunnen aminozuurtekorten in het rantsoen opvangen. Het maakt strikter voederen naar de behoeftenorm mogelijk. Maar hoe en wanneer hebben deze additieven nut?

Deze stelling werd onderzocht binnen het Vlaio-project Ekopti (Eiwit en Koe OPTImaliseren), uitgevoerd door Inagro en het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), via een dierproef in de ILVO-melkveestal en op een praktijkmelkveebedrijf.

Essentiële eiwitten

Aminozuren zijn de bouwstenen van (melk)eiwitten en zijn belangrijk voor de stofwisselingsprocessen in het lichaam. Sommige aminozuren, de essentiële aminozuren, worden niet door ons lichaam zelf aangemaakt en moeten dus uit voeding worden gehaald....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De Krone HD-rondebalenpers heeft ander werkingsconcept

Bedrijfsnieuws Het moet gezegd, Krone was 40 à 50 jaar geleden toonaangevend in de wereld van de rondebalenpersen. Hoewel het merk zich goed kan handhaven in het stropersen, gaat het minder goed in de ruwvoederwereld. Bij de pers-wikkelcombinaties heeft Krone wel voldoende aanbod, maar de markt wordt gedomineerd door enkele andere merken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen