Startpagina Archief

Gevulde paprika

Gevulde paprika was nog nooit zo lekker dankzij een overheerlijke mengeling van groenten, gehakt en kaas. Je hebt zo’n 40 minuten nodig om het voor 4 personen te bereiden.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

4 gele paprika's

80 g quinoa

400 g gemengd gehakt

1 courgette

100 g maïs uit blik

200 g kerstomaten

1 lente-ui

200 g Père Joseph

1 citroen

2 el olijfolie

peper, zout

Extra: 200 g slamix

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de paprika’s in de helft, verwijder de zaadlijsten en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Besprenkel de paprika’s met olijfolie, kruid met peper en zout en gaar 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereid ondertussen de quinoa volgens instructies op de verpakking.

Snipper de lente-ui fijn en snijd de kerstomaatjes in de helft. Rasp de kaas fijn.

Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de courgette in fijne blokjes. Haal het vlees uit de pan en bak de courgetteblokjes samen met de lente-ui op in dezelfde pan.

Meng het gehakt met de quinoa, courgette, lente-ui, uitgelekte maïs, kerstomaatjes en de geraspte kaas.

Neem de paprika’s uit de oven en vul met de gehaktmengeling. Schuif opnieuw in de oven en bak nog eventjes verder tot de kaas gesmolten is.

Haal uit de oven en besprenkel met weinig citroensap. Dien op met de groene salade.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Actueel

Antwerps landbouwgedeputeerde Jinnih Beels: “Eerst wil ik luisteren, daarna pak ik de zaken aan”

Antwerpen Begin december 2024 werd de gewezen Antwerpse schepen Jinnih Beels (Vooruit) benoemd als gedeputeerde voor Landbouw, Wonen en Personeel in de provincie Antwerpen. De lokale landbouwers reageerden wat argwanend op de enige gedeputeerde voor Landbouw in Vlaanderen die niet van cd&v is. “In het begin van de legislatuur wil ik vooral de sector leren kennen en luisteren waar de noden van de landbouwers liggen.”
Voir plus d'articles
Meest gelezen