Startpagina Archief

Verlorenbroodwafels met appel en peer

Transformeer oudbakken brood in heerlijke wafels met dit eenvoudige recept. Met de toevoeging van fruitstukjes wordt elke hap een zoete verleiding. Je kan de fruitstukjes aanpassen naargelang het seizoen. Dit dessert is na een half uurtje klaar voor 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

Voor de wafels:

300 g oud brood (in sneden)

4 eieren

200 ml melk

0,50 kaneelpoeder

Voor de afwerking

1 appel

1 peer

0,50 citroen (sap)

8 blaadjes munt

2 el honing

200 ml room 40%

2 el bloemsuiker

Hoe ga je te werk?

Marineer eerst het fruit:

Verwijder het klokhuis van de appel en peer, zonder te schillen.

Snijd in kleine blokjes en besprenkel met het citroensap. Snipper de muntblaadjes fijn en meng ze samen met de honing door de blokjes. Laat even rusten in de koelkast.

En verder:

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker, zet eveneens in de koelkast.

Maak de wafels:

Verhit het wafelijzer.

Klop de eieren los met de melk en kaneel.

Wentel de sneden brood in het eiermengsel. Zorg dat ze goed het vocht opslorpen.

Bak ze in het wafelijzer tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

Serveer de broodwafeltjes met de fruitstukjes en slagroom, strooi er eventueel nog wat extra poedersuiker over. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Inzetten op melken in de weide

Libramont Melken in de weide lijkt voor sommige boeren meer te zijn dan alleen een keuze: het is ook een manier van leven of een andere manier om naar hun werk te kijken. Regen of zonneschijn, de Waalse boer Thibault Gérardy brengt 4 uur per dag door in de weide met zijn koeien om deze taak uit te voeren. Dat gebeurt allemaal met zijn eigen machine, die hij geërfd heeft van zijn grootmoeder van moederskant.
Voir plus d'articles
Meest gelezen