
Eerste fokervaringen
Rond de eeuwwisseling ging het hek van de dam toen hij 2 bruine oudere trekpaardmerries kocht van een boer uit de streek van Aalter die stopte met landbouwactiviteiten. Het fokken met Siska en Sophie viel echter tegen, zodat hij bij Debaene de vosse merrie Louise van het Groothof kocht en deze dan meestal kruiste met de voshengst Igor van Gaasbeek.
De meerdere mannelijke producten werden verkocht en de weinige merrieveulens werden verder gehouden om de weiden te begrazen. Rond 2020 waren de 3 kinderen groter en door de paardenmicrobe gebeten. Vooral de oudste zoon Bjarne is zeer gebeten om deel te nemen aan prijskampen. Er werd hiervoor gekeken naar betere, vooral vosse paarden.
Verdere uitbreiding van stal het Doornhof
Bij Imschoot werd Mariska van de Roond gekocht, die drachtig was van Milo van Luchteren. Daaruit is een vosschimmel veulen Marie van het Doornhof geboren. Ook voor een veulen geldt ‘alleen is maar alleen’ en dus werd de vosse Merel van ‘t Merelhof (v. Vic van de Dellehoeve) – fokker Alain De Vlieger, gekocht om haar gezelschap houden.
Met deze 2 jonge paarden wordt er meestal in West-Vlaanderen meegedongen aan prijskampen. Dit jaar moest Mariska plaatsmaken voor Fran van ‘t Merelhof (v. Robert van het Clerckshof), die als vosse veulen opgeleid wordt door zoon Bjarne. Onlangs heeft de bekende hengst Baziel van de Maalderij, in mede-eigendom met mevrouw De Grave, zijn onderkomen gevonden in stal het Doornhof, met als doel een eigen vosse fokkerij te beginnen.
Merkwaardig is dat de 2 andere kinderen, Bjente en Bjorve, ook actief zijn in en rond de trekpaardenshow van de familie De Brabander. Vooral de jongste, die 8 jaar oud is, staat helemaal fier en onverschrokken bovenaan de fameuze piramide tijdens de shows. Vermeldenswaardig is de vrouw des huize Dommecent, die zeer actief is voor de West-Vlaamse paardenkwekersbond. Zij verzorgt illustraties en stelt het ledenblad op van de West-Vlaamse vereniging.