Wat heb je nodig?
Voor de crumble:
120 g boter
50 g havermoutvlokken
50 g amandelschilfers
70 g bloem
80 g rietsuiker
kaneelpoeder
Voor het fruit:
500 g braambessen
2 el maïszetmeel
2 el gembersiroop (of 2 el gimber met 2 el honing)
Hoe bereid je het?
Maak eerst de crumble:
Snijd de boter in kleine blokjes. Meng de havermoutvlokken, amandelschilfers, bloem, rietsuiker en kaneel. Kneed er met je vingers de boter door, zorg ervoor dat het een korrelige mengeling blijft.
En verder:
Verwarm de oven voor op 185°C
Doe de braambessen, maiszetmeel en gembersiroop in een ovenschaal en meng goed.
Bestrooi met de crumble en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 25-30 minuten.
Serveer warm, lauw of koud. Eventueel met slagroom, zure room, yoghurt of ijs. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be





