Startpagina Archief

Crumble met havermout

en braambessen

Een crumble is helemaal niet moeilijk om te maken. Met dit recept smullen 4 personen na een bereiding van 50 minuten van eentje met havermout en braambessen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

Voor de crumble:

120 g boter

50 g havermoutvlokken

50 g amandelschilfers

70 g bloem

80 g rietsuiker

kaneelpoeder

Voor het fruit:

500 g braambessen

2 el maïszetmeel

2 el gembersiroop (of 2 el gimber met 2 el honing)

Hoe bereid je het?

Maak eerst de crumble:

Snijd de boter in kleine blokjes. Meng de havermoutvlokken, amandelschilfers, bloem, rietsuiker en kaneel. Kneed er met je vingers de boter door, zorg ervoor dat het een korrelige mengeling blijft.

En verder:

Verwarm de oven voor op 185°C

Doe de braambessen, maiszetmeel en gembersiroop in een ovenschaal en meng goed.

Bestrooi met de crumble en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 25-30 minuten.

Serveer warm, lauw of koud. Eventueel met slagroom, zure room, yoghurt of ijs. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Praktische oplossingen voor een slim beheer van bufferstroken

Akkerbouw Op 1 oktober 2025 ging het demonstratieproject ‘Slim beheer van bufferstroken’ of kortweg ‘Slim-Buf’ van start, een tweejarig project in samenwerking met PCLT, Inagro en HoGent. Het doel van dit demoproject is om landbouwers concrete en werkbare handvaten te geven om bufferstroken doeltreffend aan te leggen en te beheren, door middel van praktijkgerichte demonstraties en veldseminaries.
Voir plus d'articles
Meest gelezen