Startpagina Archief

Tijm: een natuurlijke krachtpatser

Tijm is een natuurlijke krachtpatser die zowel in de keuken als in de medicijnkast een vaste plaats heeft veroverd. De kleine blaadjes van dit mediterrane plantje worden vaak gebruikt in de keuken om gerechten te verrijken met hun krachtige, typische, ietwat bittere smaak. Niet alleen koks maar ook herboristen weten dit kruid sterk te waarderen vanwege zijn ontstekingsremmende en antibacteriële werking

Vanwege zijn antibacteriële werking en zijn aromatische geur wordt tijm vaak gebruikt in de zeepindustrie. Ook in de tuin en op het terras weet dit sterke plantje zijn mannetje te staan. We zetten dit kruid dan ook graag eens in de kijker.

Historisch

Doorheen de geschiedenis werd tijm geassocieerd met kracht, moed, geluk en gezondheid. Egyptenaren, Grieken, Romeinen, alchemisten en monniken, allemaal wisten ze de ontsmettende en aromatische eigenschappen van dit plantje sterk te waarderen. De Egyptenaren gebruikten het bij...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Wees alert voor schadelijke oosterse fruitvlieg

Akkerbouw Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft recent opnieuw een oosterse fruitvlieg aangetroffen in ons land. Het insect is ongevaarlijk voor mens en dier maar kan wel hele fruit- en groenteteelten vernietigen doordat de larven het vruchtvlees verorberen en gewassen zo ongeschikt worden voor consumptie. Het FAVV vraagt om alert te zijn voor deze schadelijke fruitvlieg.
Voir plus d'articles
Meest gelezen