Startpagina Archief

Hartige kaastaart

Een zelfgemaakte gebakken kaastaart, daar kan niets tegenop! Met dit recept geniet je van een lekker stukje hartige cheesecake, ideaal voor een originele lunch of avondmaal. Na een bereiding van 75 minuten kunnen 4 lekkerbekken hiervan smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

1 vel bladerdeeg

150 g Père Joseph

150 g Passendale

200 ml room

375 ml melk

3 eieren

40 g bloem

peper

zout

nootmuskaat

3 el bieslook

Hoe bereid je het?

Neem een bakvorm en vet die goed in. Rol het bladerdeeg uit en snijd het af in de gewenste maat. Leg het in de bakvorm en prik kleine gaatjes in de bodem.

Snijd een stuk Père Joseph in fijne stukjes. Doe hetzelfde met een stuk Passendale.

Zet de melk samen met de bloem op het vuur. Roer door elkaar tot alles kookt en zorg dat er geen klonters meer inzitten. Voeg de 2 kazen toe aan de melk en de bloem. Blijf roeren en neem het kokende kaasmengsel pas van het vuur als alles goed vermengd is.

Breek de eieren in een kom en voeg daar de room aan toe. Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat.

Voeg ten slotte de 2 mengsels bij elkaar en voeg de bieslook toe. Giet alles op het bladerdeeg in de vorm.

Plaats de taart in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 45 tot 50 minuten.

Laat afkoelen, snijd er een punt uit en werk het bord af. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Handelsakkoord is ‘slecht nieuws’ voor de Belgische voedingsindustrie

Actueel Het handelsakkoord dat de Verenigde Staten en de Europese Unie op 27 juli hebben bereikt, maakt een einde aan een lange periode van onzekerheid voor de Belgische voedingsbedrijven. Dat zegt Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, op 28 juli in een reactie. Toch wordt de importheffing van 15% als ‘slecht nieuws’ beschouwd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen