Startpagina Archief

Nieuwe technologieën kunnen

aardappelteelt verduurzamen

Duurzaamheid start met een goede teelttechniek en optimaal bodembeheer. Nieuwe technologieën bieden veel

mogelijkheden. Volgens Geert Haesaert, professor-emeritus Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen UGent, moet er nog veel omgezet worden naar de praktijk, onder meer rond bodem- en gewassensoren.

In een keynote op de voorbije aardappelbeurs Interpom noemde Geert Haesaert de verdubbeling van de wereldwijde voedselproductie tegen 2050 om de stijgende wereldbevolking te kunnen voeden dé grote uitdaging voor de landbouw. “Hiervoor moeten we meer steunen op kennis en innovaties, op een milieuvriendelijke en sociaal aanvaardbare manier. Dat kan door voedsel beter te verdelen, door voedselverliezen te beperken en/of door anders te gaan eten in het Westen”, stelde Haesaert. “De ‘klimaatverstoring’ leidt tot meer oogstmislukkingen en (a)...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De hazelnoot: een nieuwe diversificatie

Fruit ‘s Morgens chocopasta smeren op onze boterham is een gewoonte geworden. Enkele jaren geleden stond palmolie als ingrediënt daarvan ter discussies, maar hoe zit het met hazelnoten? Hoewel hazelnoten vooral in Italië worden geproduceerd, gedijt de boom ook goed in onze streken. Enkele jaren geleden zijn Benoît Genin en Pierre-Olivier Bonhomme begonnen met de productie van Belgische hazelnoten. Het is een boeiende teelt, maar ze vereist wel wat kennis en ervaring.
Voir plus d'articles
Meest gelezen