Startpagina Archief

“We schillen

asperges voor

meer dan 90%

van onze klanten”

Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel.

“De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar

gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die

meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.

De liefde voor asperges en aardbeien kreeg Dirk (60) mee van zijn vader, een boerenzoon die beide gewassen op kleine schaal teelde. Dirks grootouders hadden een klein melkveebedrijf. “Mijn vader werkte als chauffeur in het Openbaar Psychiatrisch Centrum (OPZ) in Geel. Hij teelde in bijberoep asperges op 20 à 30 a, en ook augurken en aardbeien om thuis te verkopen. In de winter verbouwde hij onder meer kolen en spruiten. Daar lag de kiem voor ons bedrijf.”

Van onderwijs over politiek naar landbouw

Dirk studeerde af als...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen